Engels (English)

EEN KUNSTWERK ACHTER GLAS??!!!

De kunst van het aan de binnenkant beschilderen van glazen voorwerpen dateert uit de 17e eeuw. Snuiftabak werd naar China gebracht tijdens de Ming dynastie, toen een missionaris het als geschenk aanbood aan de keizer. Later, tijdens de Qing Dynastie, werden de flesjes waarin snuiftabak zat, aan de binnenkant beschilderd met miniatuurvoorstellingen.

Deze hoogstaande kunstwerkjes verenigden vaak schilderkunst, kalligrafie en poezie in zich. Heden ten dage beheerst slechts een klein aantal kunstenaars deze manier van schilderen.

Eerst worden de contouren van het ontwerp aan de binnenzijde aangebracht. Vervolgens worden de details en achtergrond kleur voor kleur met een gebogen penseeltje ingeschilderd. Kortom: IEDERE OBJECT IS UNIEK!

WAT DOET MY COLLECT-A-BALL

Wij brengen glazen ballen van minimaal 7,5 cm diameter op de markt, die aan de binnenkant zijn beschilderd. Samen met de hier boven genoemde kunstenaars ontwerpen wij jaarlijks een nieuwe collectie. Er is keuze uit de bestaande werelden (kunst, kerst, souvenir, baby, sport en dieren). Daarnaast leveren we nog waxinelichthouders.

VOOR WIE IS MY COLLECT-A-BALL

Deze specifieke artistieke kunstvorm heeft wereldwijd veel verzamelaars en MY COLLECT-A-BALL verovert Europa. Behalve als versiering in de kerstboom, als origineel souvenir op zoek naar de toerist, als uniek “limited edition” product voor de verzamelaar, heeft MY COLLECT-A-BALL ook de weg naar de museumwinkel en het bedrijfsleven weten te vinden.